Äppelblomturer

 


 

Säsongsstart - En resa till en oväntad plats!

 

 

 

När du går genom grindarna till Bergs Äppelgård förflyttas du till en annan plats!

Upplev en guidning bland över 100 sorters fruktträd, bärbuskar och druvor. Njut av fågellivet, dofterna, de vackra träden och bäckravinen medan du får historien om Sveriges första kommersiella ekologiska äppelodling. Provsmaka äppelmust från våra unika sorter och du får tips och råd att ta med hem till egen trädgård eller kök

Upplev artrikedomen, den unika miljön, den vackra bäckravinen och den goda musten

Under den guidade turen får du möjlighet njuta av harmonin i den ekologiska, artrika och mycket natursköna odlingen som innehåller ca 6000 äppelträd, 2000 plommonträd, druvor och päronträd och annat spännande. Turen går till fots och med traktor och vagn. Du får du ta del av den unika Äppelgårdens fantastiska historia. Vad är det för skillnad på ekologisk fruktodling och konventionell? Hur påverkar lerjorden och det nordliga klimatet smaken på äpplet och musten? Hur påverkar vädret och skördetiden cidern? Vad är det för skillnad på klar och grumlig must och vilka typer av cider finns det?

Provsmakning av fyra särskilt utvalda, ofiltrerade, hantverksmässiga, sortrena äppelmuster av våra minst 90 äppelsorter. 

Under turen får du tillfälle att se hur vi jobbar med våra träd och vi delar gärna med oss av lite tips och råd att ta med både till egen odling och till köket.

Detta ingår

  • Guidad tur i underbar miljö med intressant historia
  • Tips och råd om trädskötsel
  • Tips och råd om spännande bakverk och rätter man kan göra av frukten och musten
  • Traktor tur
  • Provsmakning av 4 olika sorters ofiltrerad, hantverksmässig, ekologisk äppelmust

Första turen går klockan 11.00- 11.40 den 20 maj och den 21 maj
Andra turen går klockan 14.00 - 14.40 den 20 maj och den 21 maj
Tredje turen går klockan 17.00 -17-40 den 20 maj och den 21 maj

Pris
Bara under de här dagarna!
180 kronor/person och barn under 16 år i sällskap med betalande vuxen, utan kostnad. Normalpris är 250 kronor/vuxen och 40 kr/barn

 

Hitta till Bergs Äppelgård
Tag avfart 125 från E18 mot väg 252. Följ skyltning mot Surahammar och därefter första avtagsväg till vänster mot Norrby, Berg. Följ vägen i cirka 2 km. Sväng vänster mot Bergs kyrka mot Kolbäck och följ vägen. Efter ca 400 meter anländer du till Bergs äppelgård på vänster sida.