Bergs Äppelgård

När du går genom grindarna till Bergs Äppelgård upplever du södra Europa men i Västmanland!

Här finns över 100 sorters fruktträd, bärbuskar och druvor i det som startade som Sveriges första kommersiella ekologiska äppelodling i början på 90-talet.

Om man väljer att ta en guidad tur i odlingen får man möjlighet att njuta av fågellivet, dofterna, de vackra träden och bäckravinen. Under turen ges även tillfälle att se hur vi jobbar med våra träd och vi delar gärna med oss av lite tips och råd. Den guidade turen ger dig möjlighet njuta av harmonin i den ekologiska, artrika och mycket natursköna odlingen som innehåller ca 6000 äppelträd, 2000 plommonträd, druvor och päronträd och annat spännande. Turen går till fots och med traktor och vagn, och du får möjligheten att ta del av den unika Äppelgårdens fantastiska historia.

  

Någonstans under den guidade turen stannar vi även till för att du ska få provsmaka fyra specifikt utvalda, ofiltrerade, hantverksmässiga, sortrena äppelmuster av våra minst 90 äppelsorter. Du får veta hur det är att odla äpplen på en nordlig plats, hur väder, jordart, skördetid och val av äppelsorter påverkar smaken på den färdiga drycken, hur allt går till och framför allt hur det vi gör smakar. Upplev ekologisk Äppelmust från Västmanlands mineralrika jordar ute i vår unika odling!

Vår ekologiska, sortrena must finns också tillgänglig i butiken om du vill ta med dig en flaska av favoritmusten hem. Vi tar swish, kontanter och kort.

Öppet alla söndagar från den 11 juni och fram till den 13 augusti 2017, mellan 12.00 och 17.00, samt efter överenskommelse.
Ring 073-982 88 37 eller 070-883 83 46 för bokning.

Hur hittar man då till Bergs äppelgård?
Tag avfart 125 från E18 mot väg 252. Följ skyltning mot Surahammar och därefter första avtagsväg till vänster mot Norrby, Berg. Följ vägen i cirka 2 km. Sväng vänster mot Bergs kyrka mot Kolbäck och följ vägen. Efter ca 400 meter anländer du till Bergs äppelgård på vänster sida.

Tänk på att i Bergs äppelgård är du mitt ute i naturen! Välj kläder efter väder!