Cider och mustprovning

Gårdscider och tilltugg

Ciderprovning
Välkommen in på en provning av gårdens cider
Cider och ekaft
Vi fatlagrar en del av vår cider, annat får vila färdigt i ståltank. Det beror helt på vilken karaktär vi vill uppnå

Välkommen till en helt unik smakupplevelse!

En provning  börjar med en tur genom musteriet inrymt i gårdens ursprungliga stall från 1908, maskinerna och den nya odlingen. Vad är det för skillnad på cider och hantverkscider? Hur påverkar vårt nordliga klimat och leran smaken på den färdiga drycken? Och hur kom det sig att Sveriges första ekologiska kommersiella äppelodling finns just i Västmanland?

Ni får se hur vi odlar, hur musteriet fungerar och hur det blir färdiga produkter. Vi avrundar turen i en unik miljö i gårdens ursprungliga vagnslider där vi nu har vår gårdsbutik, must och ciderbar. 

I en guidad dryckesprovning får du vara med om en hisnande smakresa mellan olika karaktärer. Till provningen serveras ost och charkbricka som passar till våra unika smaker av både äppelmust och cider. Fördrar man ett vegetariskt eller veganskt alternativ skicka ett meddelande här och ange bokat provdatum, kostönskemål och antal personer det gäller.

Följande ingår i grundavgiften på 350 kr/person

  • Guidad rundtur i musteri och Äppelplantering (om årstiden, vädret och besökarnas kläder är tillåtande)
  • Mustprovning sex karaktärer
  • Delikatesstallrik

Vill du kan du byta ut de alkoholfria dryckerna mot tre cidrar. Du kan också köpa till cider för 30 kronor/provglas. Det kan du också enkelt förboka på bokningssidan. 

Ciderprovningåldersgräns 18 år.

Tidsåtgång: 1,5 tim

Bussbolag och andra researrangörer ombeds ringa eller maila för offert.

Pop up med Anders Johnsson och CVköket!

Boka en höjdpunkt!

Anders Johnsson och CVKöket kommer tillbaka för en mycket efterlängtad repris

När? 17 och 18 februari från kl 18.00-senare

Var? Köpings Musteri- Vagnslidret

Kostar? 1350 kr/kuvert

Hur? Infinn dig och se hur Anders skapar maten, ät och drick det vi serverar; Mat och Dryck i kombination, 

Vad? Anders Johnsson lagar en smarrig meny på fem rätter av råvaror i säsong med tydligt hållbart ursprung och identitet. Anders motto: -Jag vill med CVköket göra skillnad, vara med att förändra framtidens sätt att äta, dricka och producera mat och dryck. Därför köper jag våra råvaror från bönder med rätt attityd och som jobbar med hållbart jordbruk. Enkel, ärlig och kärleksfull mat utan genvägar är CVKökets dna. 

Ciderprovning åldersgräns 18 år.

Boka din plats här: Epost till köpings musteri

Ange hur många platser du behöver och vilket datum som passar bäst! Vi bekräftar din bokning och biljetterna betalas i förväg. Glöm inte dina kontaktuppgifter! 

Eller kom förbi butiken, OBS den är obemannad i vanliga fall så slå en signal först eller skicka ett mail först så kan du köpa ett presentkort till julklapp! 

Varmt Välkomna och smaklig spis!