Cider och mustprovning

Cider och mustprovning

Ciderprovning
Välkommen in på en provning av gårdens cider
Cider och ekaft
Vi fatlagrar en del av vår cider, annat får vila färdigt i ståltank. Det beror helt på vilken karaktär vi vill uppnå

Välkommen till en dryckesprovning i lantlig miljö – en unik smakupplevelse!

Coronatider: Vi har ett maxantal på 8 personer uppdelat på två långbord. Alternativ till provning på plats är en digital provning, där vi plockar ihop musten för upphämtning, tipsar om ost att ha till och visar vilka cidersorter från systembolaget man kan köpa in för ciderprovning och håller sedan visning och provning digitalt.

Vi börjar med en tur genom musteriet inrymt i gårdens ursprungliga stall från 1908, maskinerna och den nya odlingen. Vad är det för skillnad på cider och hantverkscider? Hur påverkar vårt nordliga klimat och leran smaken på den färdiga drycken? Och hur kom det sig att Sveriges första ekologiska kommersiella äppelodling finns just i Västmanland?

Ni får se hur vi odlar, hur musteriet fungerar och hur det blir färdiga produkter. Vi avrundar turen i en unik miljö i gårdens ursprungliga vagnslider där vi nu har vår gårdsbutik, must och ciderbar. 

I en guidad dryckesprovning får du vara med om en hisnande smakresa mellan olika karaktärer. Till provningen serveras ost och charkbricka som passar till våra unika smaker av både äppelmust och cider. Fördrar man ett vegetariskt eller veganskt alternativ skicka ett meddelande här och ange bokat provdatum, kostönskemål och antal personer det gäller.

Följande ingår i grundavgiften på 350 kr/person

  • Guidad rundtur i musteri och Äppelplantering (om årstiden, vädret och besökarnas kläder är tillåtande)
  • Mustprovning sex karaktärer
  • Delikatesstallrik

Vill du kan du byta ut de alkoholfria dryckerna mot tre cidrar. Du kan också köpa till cider för 30 kronor/provglas. Det kan du också enkelt förboka på bokningssidan. 

Ciderprovningåldersgräns 18 år.

Tidsåtgång: 1,5 tim

Bussbolag och andra researrangörer ombeds ringa eller maila för offert.