2015 föddes Köpings Musteri. Meningen var att vi skulle göra något av gårdens lilla areal, utöka förädlingsgraden och jobba mer hemifrån istället för att alltid komma hem trötta och utarbetade från ett annat jobb för att då börja sköta det vi egentligen brinner för.
Vi har gott om befintliga byggnader på gården och musteriet fick ta plats i en av dem. Det som en gång var gårdens stall, där arbetshästarna som användes för att bruka jorden stod är idag buteljeringen, cidertillverkningen och etiketteringen.
I det gamla kalvstallet är musteriet inrymt och vi trängs bland maskiner, tankar och äpplen när det är full rusch under skördesäsongen. På andra sidan gårdsplanen hittar man gårdens vagnslider, där vagnarna till arbetshästarna stod parkerade. Nu hittar man gårdens butik, must och ciderbar och provningslokalen där!
Vi vill ta vara på den svenska råvaran och i synnerhet på äpplet som är en sådan fantastisk, mytomspunnen frukt tillskriven förunderliga egenskaper. Vi är så glada åt det ökande intresset att ta vara på den egna trädgårdens frukt och mustar gärna dina äpplen och ser till att du får dem med dig hem i drickbar form. Antingen pastöriserade i bag in box eller som färskmust som du kan jäsa eller stoppa i frysen.
Av äpplen gör vi mestadels sortren must, alltså att vi inte blandar äpplena eller musten utan buteljerar dem varje sort var för sig. Vårt sortiment innehåller ett mycket brett utbud av sorten must. Somlig must blandas också, till exempel under märket Forest & Orchard där bär och frukt blandas i noga utprovade recept. Typiskt för oss är att vi inte blandar socker, vatten eller andra tillsatser i musten.