Musteri/Cideri

2015 föddes Köpings Musteri. Meningen var att vi skulle göra något av gårdens lilla areal, utöka förädlingsgraden och jobba mer hemifrån istället för att alltid komma hem trötta och utarbetade från ett annat jobb för att då börja sköta det vi egentligen brinner för. Vi har gott om befintliga byggnader på gården och musteriet fick ta plats en en av dem. Det som en gång var gårdens stall, där arbetshästarna som användes för att bruka jorden stod är buteljeringen, butiken och cidertillverkningen idag.

I det gamla kalvstallet är musteriet inrymt och vi trängs bland maskiner och äpplen när det är full rusch under skördesäsongen. 

Vi vill ta vara på den svenska råvaran och i synnerhet på äpplet som är en sådan fantastisk, mytomspunnen frukt tillskriven förunderliga egenskaper. Vi är så glada åt det ökande intresset att ta vara på den egna trädgårdens frukt och mustar gärna dina äpplen och ser till att du får dem med dig hem i drickbar form. Antingen pastöriserade i bag in box eller som färskmust som du kan jäsa eller stoppa i frysen.

Av äpplen gör vi mestadels sortren must, alltså att vi inte blandar äpplena eller musten utan buteljerar dem varje sort var för sig. Vårt sortiment innehåller ett mycket brett sortiment av sorten must. Somlig must blandas också, till exempel under märket Forest & Orchard där bär och frukt blandas i noga utprovade recept men typiskt för oss är att vi inte blandar socker, vatten eller andra tillsatser i musten. Vi jäser också must till hantverkscider. Titta gärna på sidan som beskriver våra drycker

Hos oss kan du även prova både cider och must. Det är ganska ovanligt fortfarande att man får prova gårdens egen alkoholhaltiga cider. Välkomna ut och och testa! Du sitter skönt i baren och får en delikatesstallrik till drycken. Naturligtvis får du också en visning av musteri och cideri.
© 2018 Köpings Musteri AB — Webbplats All Inclusive™ från Weblicious