Musta egna äpplen

Vi hjälper dig göra must av din frukt! 

2018: I år är det mycket frukt och även om det är torrt så kommer förhoppningsvis en del att sitta kvar tills det mognar. Var rädd om träden och passa på att gallra ur och stötta upp där det behövs så att de inte går sönder. Tänk på att använda ren och frisk frukt till must.  
Vi har anpassat priserna så att mer äpplen blir omhändertagna! Vi måste hjälpas åt att vara rädda om naturens resurser! 

Vad kostar det?
Rå, eller färsk, must alltså en must som du förvarar i frysen i dunkar kostar 10 kr per kilo äpple att pressa. Du tar med egna förpackningar. Vi har ett begränsat antal dunkar till salu.

Pastöriserad must kostar 100kr/ 3liters bag in box de första 30 litrarna. Därefter kostar varje bag in box 85 kronor. Musten håller sig då i minst 1,5 år i rumstemperatur. 

Hur går det till?
Du får garanterat dina egna äpplen tillbaka oavsett vilken metod du använder. Vi krossar frukten, pressar den på must och hettar upp musten (pastöriserar) till 83 grader under precis så lång tid som det krävs för att det inte ska jäsa eller växa till bakterier, sedan kyler vi för att bevara smaken. 

Det blir mellan 60-70% must av äpplen. Alltså ca 30 liter av 50 kilo frukt. 

Vi behöver minst 50 kg äpplen för att det ska funka i pressen. Uppåt finns inga gränser men ring om du har mer än hundra kilo så vi får specialboka en längre tid. 

Hur håller musten sig?
Hållbarheten på pastöriserad must är minst 1,5 år från pastöriseringsdatumet. 

Vilka äpplen pressar vi?
Vi tar emot alla sorters äpplen, även sommarfrukt, men det kräver att du som kund är aktiv i att bedöma mognad.  
Sommarfrukt blir fort väldigt mjölig och då går det inte att få ur någon vätska ur pressmassan.  
Man kan se mognaden på att kärnorna är bruna men det går utmärkt att pressa innan full mognad.  
I år när det är så mycket socker i frukten av allt solsken balanserar det syran fint. Det enklaste sättet att avgöra mognad på är att smaka på äpplet. Det går också att göra mognadstest med jod. Metoder finns att hitta på nätet. Här är en sida

Obs! En bokning avser upp till 100 kg färska äpplen. Har du mer än 100 kg vänligen kontakta oss på telefon för att boka.
© 2019 Köpings Musteri AB — Webbplats All Inclusive™ från Weblicious
20 år eller äldre?

Vår webbplats visar information om alkoholhaltiga drycker. För att fortsätta måste du vara 20 år eller äldre.