Cider och mustprovning

Välkommen till en dryckesprovning i lantlig miljö - en unik smakupplevelse!  

Vi börjar med en tur genom musteriet och maskinerna och den nya odlingen. Vad är det för skillnad på cider och hantverkscider? Hur påverkar vårt nordliga klimat och leran smaken på den färdiga drycken?  Och hur kom det sig att Sveriges första ekologiska kommersiella äppelodling finns just i Västmanland?
Ni får se hur vi odlar, hur musteriet fungerar och hur det blir färdiga produkter. Vi avrundar turen i en unik miljö i gårdens ursprungliga stall från 1908 där vi har inrymt vårt musteri. Vid en bar gjord av gårdens gamla mjölbinge sitter du skönt på fårskinnsklädda pallar med utsikt över produktionslokalen.  

I en guidad provsmakning får du vara med om en hisnande smakresa mellan olika karaktärer. Till provsmakningen serveras en liten provsmakstallrik med lokala delikatesser som passar till våra unika smaker av både äppelmust och cider.

Följande ingår:
  • Guidad rundtur i musteri och Äppelplantering (om årstiden, vädret och besökarnas kläder är tillåtande)
  • Mustprovsmakning sex karaktärer
  • Delikatesstallrik
Vid ciderprovning ingår dessutom provning av tre sorter av musteriets egen hantverkscider.

Om du önskar du att prova cider så tillkommer 30 kr per provglas som betalas på plats, åldersgräns 18 år.

Tidsåtgång: 1,5 tim

Bussbolag och andra researrangörer ombeds ringa eller maila för offert. 
© 2018 Köpings Musteri AB — Webbplats All Inclusive™ från Weblicious