Våra muster

Telisar KRAV

25cl

Sortren, ofiltrerad must på äpplen från vår egen odling Bergs Äppelgård. Doftar tydligt av gröna äpplen. En otroligt mjuk must helt utan strävhet och tanniner med fyllig, fruktig smak som nästan uppfattas lite exotisk. Syran är en mjuk äppelsyra som kompletterar den fruktiga sötman mycket välmoget äpple. Musten är lätt i konsistensen och har vissa röda skaltoner som ger lite strävhet och textur.

Pilot KRAV

33 cl

Sortren, ofiltrerad must på äpplen från vår egen odling Bergs Äppelgård. Doften är mjuk, äpplig. Smaken ger desto mer. Musten börjar sötsyrligt, fruktigt och nästan blommigt i smaken men övergår sedan i tanniner, skal- och kärntoner samt moget äpple. 

Pinnova KRAV

33 cl

Sortren, ofiltrerad must på äpplen från vår egen odling Bergs Äppelgård. Doftar av solmogna äpplen. Smaken är framförallt syrlig med viss äppelsötma. Tydligast är tanninerna som påminner om röda vinbär; rött skal och kärna som ger mycket strävhet och intressant syra. 

Mustflaska Discovery

Discovery KRAV

33 cl

Sortren, ofiltrerad must på äpplen från vår egen odling Bergs Äppelgård. Blommig doft med smak av frisk citrusliknande syra. Fyllig fruktighet av röda bär och solmoget äpple. Musten är lätt i konsistensen och har vissa röda skaltoner som ger lite strävhet och textur.

Pikkolo KRAV

33 cl

Sortren, ofiltrerad must på äpplen från vår egen odling Bergs Äppelgård. Doftar friskt och av citrus. Den har en rund fyllighet med mjuk, fruktig smak av citrus som lutar åt det syrliga hållet, dock är det ändå en mjuk syra. Det finns viss strävhet som får en att tänka på rabarber och sötman finns där i bakgrunden att balansera upp smakerna och ge en lätt munkänsla.

Mustflaska Melrose

Melrose KRAV

33 cl

Sortren, ofiltrerad must på äpplen från vår egen odling Bergs Äppelgård. Doftar behagligt, friskt äppligt. Den smakar även som den doftar samt lite saltkola och lite kärna eller bittermandel. Viss syra går att hitta och rund fyllighet.

Scarlet O’Hara KRAV

33 cl

Sortren, ofiltrerad must på äpplen från vår egen odling Bergs Äppelgård. Doftar av sol och päron. En ganska söt must med toner av mineraler, fallna löv, sötmandel, vanilj, kola och aprikos… Viss tidig syra och viss strävhet på slutet.

Mustflaska Amorosa

Amorosa KRAV

33 cl

Sortren, ofiltrerad must på äpplen från vår egen odling Bergs Äppelgård. Denna must doftar som det gör mellan två rader i en äppelodling. Den doftar gröna blad, äpplen och bark. Smakar rött skal, viss sälta, lite ek och har en fruktig sötma. Musten lutar åt det söta hållet över syran men har en intressant sötma med många smaker i sig.

Ledsenu KRAV

33cl

Sortren, ofiltrerad must på äpplen från vår egen odling Bergs Äppelgård. En mjuk, rund munkänsla, grästoner. Ren i smaken med en mycket trevlig, behaglig syra. Frisk och mjuk.

Lobo

25cl

Sortren, ofiltrerad must på äpplen från Mälardalen. Doftar dovt av vanilj och skal. Till smaken är musten fruktig; päron, karamell och viss sälta kan man känna toner av utan att den egentligen är särskilt söt. Rund fyllighet och nästan så att den är lite mjukt kryddig, ingen framträdande syra.

Relinda KRAV

25 cl

Sortren, ofiltrerad must på äpplen från vår egen odling Bergs Äppelgård. Denna doftar av fat, vanilj, lera och fruktig sötma. Musten är till smaken en torr must. Det vill säga att smakerna mestadels består av strävhet, tanniner, viss syra och ingen uppenbar sötma. Den har en vegetativ, grön, färsk äppelsyra, mycket lätt konsistens och rund fyllighet. Den uppfattas som torr på tungan, ingen uppenbar sötma men heller inte en syra som tar stor plats.

Signe Tillisch 

25cl

Sortren, ofiltrerad must på äpplen från Mälardalen. Doftar friskt av ”gult”, som i äpplen med gula skal. Smakar av skal och kärna, mycket tanniner och lite strävhet. Musten är lätt i fylligheten med toner av fallna löv, lite mineralisk och viss apriskossmak. Frisk, lätt syra av citruskaraktär. 

Reglindis KRAV

25 cl

Sortren, ofiltrerad must på äpplen från vår egen odling Bergs Äppelgård. Doftar av rabarber och rött skal. Smakar även mjukt av rabarber med samma typ av strävhet som rabarber kan ha. Musten är balanserad mellan sötma och grön syra. Mjuk och frisk.  

Mustflaska

Sjöfararen

25 cl

Must av äpple och hallon lagrat på romfat av ek. Fyllig, bärig och mjuk med fatkaraktär och ett härligt romdoftande avslut. Passar bra som avec eller som dessertdryck

Mustflaska

Hantverkaren KRAV

25 cl

Päron och äppelmust som blandats och fatlagrats i ett romfat av ek. En härligt söt, ekad och romdoftande must till ostbrickan eller desserten. Eller till den alkoholfria avecen.

Mustflaska LingonberryApple

Lingonberry Apple 

25 cl

Ofiltrerad must gjord på äpplet Ingrid Marie från Mälardalen och Lingon från Uppland. Ganska äpplig, fyllig smak med lätt konsistens och mycket tydlig lingonsmak. Vissa mineraltoner, gott om strävhet, lingonskal och lite skogssmak som av granbarr. Musten är inte syrlig och lingonen sitter kvar i eftersmaken. Pst! Vill du ha drycken ännu strävare? Drick den kyld! Då blir den ordentligt sträv.

Mustflaska BlackcurrantApple
5/5

Blackcurrant Apple KRAV

25 cl

Ofiltrerad must gjord på äpplet Aroma från Skåne och svarta vinbäret Innat från Åsmon i Ångermanland. Doftar ordentligt av svarta vinbär. Smakar rent och balanserat mellan sötma och syra med vinbärssmaken dominerande, viss äppelsmak långt fram i munnen som bidrar till en del av sötman. Det finns gott om tanniner utan att strävhet är en av de framstående munkänslorna, ganska mjuk ändå med mörka bär som huvudsakliga smak.

Strawberry Apple

25 cl

Ofiltrerad must gjord på äpplet Belle de Boskoop från Skåne och jordgubbar från Värpeby. Doftar solmogna jordgubbar. Musten är tack vare äppelsorten syrligare än man kan tro att en jordgubbsmust är, den smakar färska solmogna jordgubbar. Äppelsmaken ligger lite i bakgrunden med syran och en liten sötma.

Little Red Rhubarb 

Slut för säsongen

25 cl

Ofiltrerad must gjord på äpplet Discovery från Mälardalen och rabarbersorten Victoria från Väversunda. Doftar tydligt av rabarber och vanilj. Smakar huvudsakligen rabarber med små inslag av äpplets sötma som dämpar rabarberns syra och ger toner av röda bär och vanilj. Avslutar lite strävt.

Höstdessert KRAV

Slut för säsongen

Lobi KRAV

Limited edition

Slut för säsongen

Discovery

Slut för säsongen

Ingrid Marie

Slut för säsongen

Reka KRAV

Slut för säsongen

Florina KRAV

Slut för säsongen

Lotos KRAV

Limited edition

Slut för säsongen

Rubin KRAV

Slut för säsongen

Rubinstep KRAV

Slut för säsongen

Teser KRAV

Slut för säsongen

Rödluvan KRAV

Limited edition

Slut för säsongen

Karin Schneider KRAV

Limited edition

Slut för säsongen

Bergs Bull KRAV

Limited edition

Slut för säsongen