Våra muster

Mustflaska Discovery

Discovery KRAV

33 cl

Sortren, ofiltrerad must på äpplen från vår egen odling Bergs Äppelgård. Blommig doft med smak av frisk citrusliknande syra. Fyllig fruktighet av röda bär och solmoget äpple. Musten är lätt i konsistensen och har vissa röda skaltoner som ger lite strävhet och textur.

Bergs Stina KRAV

Limited edition

Slut för säsongen

33 cl
Sortren, ofiltrerad must på äpplen från vår egen odling Bergs Äppelgård. Fyllig munkänsla och blommig doft och smak. Musten har fruktig sötma av röda bär och solmoget äpple, även syran är äpplig och balanserad med sötman, lutar lite åt det sötare hållet. En must som smakar lika rosa som den är i färgen.

Mustflaska Melrose

Melrose KRAV

33 cl

Sortren, ofiltrerad must på äpplen från vår egen odling Bergs Äppelgård. Doftar behagligt, friskt äppligt. Den smakar även som den doftar samt lite saltkola och lite kärna eller bittermandel. Viss syra går att hitta och rund fyllighet.

Mustflaska Rödluvan

Rödluvan KRAV

33 cl

Sortren, ofiltrerad must på äpplen från vår egen odling Bergs Äppelgård. Doftar otroligt blommigt, nästan parfymerat (fast naturligt). Fyllig smak av rött skal, jordgubbe och rabarber med en frisk citrusliknande syra. Viss strävhet av skaltonerna mot slutet. Välbalanserad mellan sötma och syra men lutar lite mot det syrligare hållet.

Mustflaska Amorosa

Amorosa KRAV

33 cl

Sortren, ofiltrerad must på äpplen från vår egen odling Bergs Äppelgård. Denna must doftar som det gör mellan två rader i en äppelodling. Den doftar gröna blad, äpplen och bark. Smakar rött skal, viss sälta, lite ek och har en fruktig sötma. Musten lutar åt det söta hållet över syran men har en intressant sötma med många smaker i sig.

Must Höstdesssert

Höstdessert KRAV

33 cl

Sortren, ofiltrerad must på äpplen från vår egen odling Bergs Äppelgård. Doftar päron, pressat päron. Smakar av grönt äpple med en grön syra, en frisk men ändå ganska söt must. Sötman liknar karamell och vanilj, den har en rund mycket fruktig fyllighet. Pst! Gillar du vad du läser men önskar den var lite syrligare? Drick den kyld så kommer syran fram!

Mälardalsmust KRAV

 33 cl

Sortren, ofiltrerad must på äpplen från vår egen odling Bergs Äppelgård. Doftar grapefrukt. Friskt, citrus, persika, nektarin tillsammans med mjuk äppelsyra och viss sälta utgör smaken på musten. Det är en blommig dryck med viss strävhet, rund fyllig. Smakerna rör sig över hela tungan, lång eftersmak.

Relinda KRAV

25 cl

Sortren, ofiltrerad must på äpplen från vår egen odling Bergs Äppelgård. Denna doftar av fat, vanilj, lera och fruktig sötma. Musten är till smaken en torr must. Det vill säga att smakerna mestadels består av strävhet, tanniner, viss syra och ingen uppenbar sötma. Den har en vegetativ, grön, färsk äppelsyra, mycket lätt konsistens och rund fyllighet. Den uppfattas som torr på tungan, ingen uppenbar sötma men heller inte en syra som tar stor plats.

Signe Tillisch 

25cl

Sortren, ofiltrerad must på äpplen från Mälardalen. Doftar friskt av ”gult”, som i äpplen med gula skal. Smakar av skal och kärna, mycket tanniner och lite strävhet. Musten är lätt i fylligheten med toner av fallna löv, lite mineralisk och viss apriskossmak. Frisk, lätt syra av citruskaraktär. 

Mustflaska Discovery

Discovery

33 cl

Sortren, ofiltrerad must på äpplen från Mälardalen. En balanserad, något grynig must med lätt fyllighet. Doftar och smakar av röda solmogna äpplen. Musten har i princip ingen syra men är heller inte alls söt vilket skapar balans ändå och ger en perfekt frukostdryck.

Lobo

25cl

Sortren, ofiltrerad must på äpplen från Mälardalen. Doftar dovt av vanilj och skal. Till smaken är musten fruktig; päron, karamell och viss sälta kan man känna toner av utan att den egentligen är särskilt söt. Rund fyllighet och nästan så att den är lite mjukt kryddig, ingen framträdande syra.

Mustflaska

Hantverkaren KRAV

25 cl

Päron och äppelmust som blandats och fatlagrats i ett romfat av ek. En härligt söt, ekad och romdoftande must till ostbrickan eller desserten. Eller till den alkoholfria avecen.

Mustflaska LingonberryApple

Lingonberry Apple 

25 cl

Ofiltrerad must gjord på äpplet Ingrid Marie från Mälardalen och Lingon från Uppland. Ganska äpplig, fyllig smak med lätt konsistens och mycket tydlig lingonsmak. Vissa mineraltoner, gott om strävhet, lingonskal och lite skogssmak som av granbarr. Musten är inte syrlig och lingonen sitter kvar i eftersmaken. Pst! Vill du ha drycken ännu strävare? Drick den kyld! Då blir den ordentligt sträv.

Mustflaska Little Red Rhubarb

Little Red Rhubarb 

25 cl

Ofiltrerad must gjord på äpplet Discovery från Mälardalen och rabarbersorten Victoria från Väversunda. Doftar tydligt av rabarber och vanilj. Smakar huvudsakligen rabarber med små inslag av äpplets sötma som dämpar rabarberns syra och ger toner av röda bär och vanilj. Avslutar lite strävt.

Mustflaska BlackcurrantApple
5/5

Blackcurrant Apple KRAV

25 cl

Ofiltrerad must gjord på äpplet Aroma från Skåne och svarta vinbäret Innat från Åsmon i Ångermanland. Doftar ordentligt av svarta vinbär. Smakar rent och balanserat mellan sötma och syra med vinbärssmaken dominerande, viss äppelsmak långt fram i munnen som bidrar till en del av sötman. Det finns gott om tanniner utan att strävhet är en av de framstående munkänslorna, ganska mjuk ändå med mörka bär som huvudsakliga smak.

Strawberry Apple

25 cl

Ofiltrerad must gjord på äpplet Belle de Boskoop från Skåne och jordgubbar från Värpeby. Doftar solmogna jordgubbar. Musten är tack vare äppelsorten syrligare än man kan tro att en jordgubbsmust är, den smakar färska solmogna jordgubbar. Äppelsmaken ligger lite i bakgrunden med syran och en liten sötma.

Mustflaska

Sjöfararen

25 cl

Must av äpple och hallon lagrat på romfat av ek. Fyllig, bärig och mjuk med fatkaraktär och ett härligt romdoftande avslut. Passar bra som avec eller som dessertdryck

Ingrid Marie

33 cl

Sortren, ofiltrerad must på äpplen från Mälardalen. Doftar mjukt av äpple och vanilj. Lätt munkänsla, mycket trevlig mjuk syra kombineras med balanserad, äpplig sötma. Smak av rabarber och lite strävhet av skal- och kärntoner.

Ledsenu KRAV

33cl

Sortren, ofiltrerad must på äpplen från vår egen odling Bergs Äppelgård. En mjuk, rund munkänsla, grästoner. Ren i smaken med en mycket trevlig, behaglig syra. Frisk och mjuk.

Reglindis KRAV

25 cl

Sortren, ofiltrerad must på äpplen från vår egen odling Bergs Äppelgård. Doftar av rabarber och rött skal. Smakar även mjukt av rabarber med samma typ av strävhet som rabarber kan ha. Musten är balanserad mellan sötma och grön syra. Mjuk och frisk.  

Reka KRAV

33 cl

Uppdateras inom kort!

 

Florina KRAV

33 cl

Sortren, ofiltrerad must på äpplen från vår egen odling Bergs Äppelgård. Fruktig och blommig doft. En lätt must till smaken med välbalanserad sötma och äpplig syra, skaltoner och lite tanniner.

Släpps 30 mars

Telisar KRAV

25 cl

Sortren, ofiltrerad must på äpplen från vår egen odling Bergs Äppelgård. Doftar tydligt av gröna äpplen. En otroligt mjuk must helt utan strävhet och tanniner med fyllig, fruktig smak som nästan uppfattas lite exotisk. Syran är en mjuk äppelsyra som kompletterar den fruktiga sötman mycket väl.

Släpps 30 mars

Pikkolo KRAV

33 cl

Sortren, ofiltrerad must på äpplen från vår egen odling Bergs Äppelgård. Doftar friskt och av citrus. Den har en rund fyllighet med mjuk, fruktig smak av citrus som lutar åt det syrliga hållet, dock är det ändå en mjuk syra. Det finns viss strävhet som får en att tänka på rabarber

Släpps 30 april

Pinnova KRAV

33 cl

Sortren, ofiltrerad must på äpplen från vår egen odling Bergs Äppelgård. Doftar av solmogna äpplen. Smaken är framförallt syrlig med viss äppelsötma. Tydligast är tanninerna som påminner om röda vinbär; rött skal och kärna som ger mycket strävhet och intressant syra.

Karin Schneider KRAV

Limited edition

Slut för säsongen

Släpps 30 april

Lobi KRAV

33 cl

Sortren, ofiltrerad must på äpplen från vår egen odling Bergs Äppelgård. Doftar mycket fruktigt, jordgubbe och passionsfrukt. Lätt munkänsla och balanserad sötma med mjuk syra och ordentligt med strävhet.k som nästan uppfattas lite exotisk. 

Släpps 30 april

Teser KRAV

33 cl

Sortren, ofiltrerad must på äpplen från vår egen odling Bergs Äppelgård. En mjuk must med äpplig doft och smak. Rund fyllighet utan att vara söt. Fruktig och mogen smak, som i mogna äpplen. Viss avslutande strävhet.

Släpps 30 april

Lotos KRAV

33 cl

Sortren, ofiltrerad must på äpplen från vår egen odling Bergs Äppelgård. Både doften och smaken är fruktig med rund fyllighet. Musten är blommig, lite aprikosliknande, med mineraltoner med viss citrus. Den är något åt det syrligare hållet

Släpps 30 april

Pilot KRAV

33 cl

Sortren, ofiltrerad must på äpplen från vår egen odling Bergs Äppelgård. Doften är mjuk, äpplig. Smaken ger desto mer. Musten börjar sötsyrligt, fruktigt och nästan blommigt i smaken men övergår sedan i tanniner, skal- och kärntoner samt moget äpple.

Släpps 30 april

Scarlet Ó Hara KRAV

33 cl

Sortren, ofiltrerad must på äpplen från vår egen odling Bergs Äppelgård. Doftar av sol och päron. En ganska söt must med toner av mineraler, fallna löv, sötmandel, vanilj, kola och aprikos. Viss tidig syra och viss strävhet på slutet.

Släpps 30 april

Birgit Bonnier KRAV

33 cl

Sortren, ofiltrerad must på äpplen från vår egen odling Bergs Äppelgård. Doftar tydligt av solmogna äpplen och även lite mineraliskt. Smakar röda bär, mer specifikt smultron, skal och solmoget äpple. En mycket fyllig must. Blommig med sötman och syran i balans.

Släpps 30 april

Bergs Bull KRAV

33 cl

Sortren, ofiltrerad must på äpplen från vår egen odling Bergs Äppelgård. Doftar moget och fruktigt, åt det exotiska hållet. Syran är av citruskaraktär och ligger med i smaken från början till slut men utan att ta över helt och hållet. Musten är även blommig, smakar av röda bär och har lite strävhet på slutet av skaltoner

Släpps 30 april

Blommande äppelträd

Rubinstep KRAV

33 cl

Sortren, ofiltrerad must på äpplen från vår egen odling Bergs Äppelgård. Doftar aprikos och banan. Det här är en söt must utan syra som smakar banan, karamell och päron. Rund fyllighet.

Släpps 30 april

Raja KRAV

25 cl

Sortren, ofiltrerad must på äpplen från vår egen odling Bergs Äppelgård. Mycket mer smak än doft. En must med mycket kropp och intressant, välbalanserad syra. Röda bär, skal, den friska syran och citrus kan man känna toner av. Ingen uppenbar sötma men många andra smaker som mäter upp med syran samt avslutande strävhet och tanniner

Släpps 30 april

Bergs Lorange KRAV

33 cl

Uppdatering kommer snart!