Drycken som upplevelse

Beställ din dryck för avhämtning här!

Upplev de unika smakerna i våra kvalitetsdrycker hemma i lugn och ro.
Välj vilka sorter du vill ta hem, vi plockar ihop flaskorna och ställer lådan eller kassen med ditt namn i Gårdsbutiken för upphämtning. Swish finns. Mer om dryckerna här! 

Lägg din order här! 

Vår cider hittar du dels på Systembolaget i Köping och dels i beställningssortimentet till alla Systembolag. Vill du prova fler sorters hantverkscider med olika karaktärer boka en provning hos oss här! För säkerhets skull är maxantalet 8 personer vid provningar på grund av Corona. Är du intresserad av en enskild provning? Maila här!

 

Image
intro2.png

Ekologiskt hantverksmusteri och cideri med egen äppelodling

I en lantlig, naturskön miljö cirka tre kilometer från Köping återfinns Köpings musteri, ett KRAVcertifierat lantbruksföretag med fokus på dryck av högsta kvalitet.


På gården odlas och förädlas äpplen och andra frukter och bär till drycker med och utan alkohol.

Köpings Musteri erbjuder provningar av must och cider med guidad visning av produktionslokalerna.

Det går även att boka guidade turer i vår historiska äppelodling i Berg, Hallstahammar som är vår främsta råvarukälla till våra drycker.

Under säsong får du gärna komma med egna äpplen för mustning så du kan njuta av dina äpplen hela året.


Äpplen är den främsta råvaran till vårt musteri och cideri. Med vår mullhaltiga lättlera i Bergs Äppelgård i Hallstahammar, där vi har 10 ha fullvuxen odling, får vi en mineralrik terroir med härlig sälta och djup karaktär när vi förvandlar grödan till dryck. Vi väntar med spänning på våra småträd och vad vår styva lera på den gamla sjöbotten runt gården i Rasgärde kommer att ge för karaktär till drycken. På båda ställena har vi fördelen av sötman som de många soltimmarna på den nordliga breddgraden ger.


Köpings Musteri är ett familjeföretag och det som driver oss är stoltheten i hantverket; i brukandet av jorden, skötsel av träden och buskarna och tillverkningen av drycken. 

Har du äppelträd? Vi hjälper dig musta dina egna äpplen!

Glädje i hantverket

Köpings Musteri i Västmanland mustar äpplen, jäser cider och säljer ekologiska äpplen från egen odling!

Äppelmusten från Köpings Musteri är 100% naturlig - alltså inget tillsatt och inget borttaget! Vårt musteri gör mycket av musten på våra egna äpplen från vår ekologisk äppelodling i Berg, Hallstahammar och köper även ibland in äpplen från andra äppelodlare i Sverige. Eftersom vår must är helt naturlig är den heller inte filtrerad och innehåller därför fibrer från äpplet, fibrer som både bidrar till den rika smaken på musten och till att sänka kolesterolvärdet något. Bra va?

Köpingsmusteri

EU
KRAV
Smaka på Västmanland
tripadvisor
Svenska Dryckesakademien
EU Organic
© 2019 Köpings Musteri AB — Webbplats All Inclusive™ från Weblicious
20 år eller äldre?

Vår webbplats visar information om alkoholhaltiga drycker. För att fortsätta måste du vara 20 år eller äldre.