Drycken som upplevelse

Rosad kock till Pop-up restaurang i Vagnslidret! 

Smakfullt gästspel av Anders Johnsson på Köpings Musteri

Kock Anders Johnsson tar med sig en fyrarättersmeny till gården och Musteriet!

En kväll av god, vällagad mat och dryck så nära råvarorna man kan komma. Ett smakäventyr i gårdsmiljö! Tanken är att ta med upplevelsen av en fantastisk, genomtänkt måltid i fyra rätter ut på gården och få upptäcka smakerna av de utvalda råvarorna tillsammans med känslan av närhet till gård och jord. Kocken berättar om maten och råvarorna i säsonger och vi från Musteriet berättar om odling av dryckesråvara och förädling – en kväll som länkar samman alla delar som krävs i skapandet av en måltid.

 

meny-bild.png

 

Evenemanget kommer äga rum kvällen den 14/12 kl 18.30 i Vagnslidret hos Köpings Musteri

Fyrarättersmiddag, gårdens drycker samt ciderprovning - 800kr/person, begränsat antal platser!

 

Bokning sker per email till info@kopingsmusteri.se

BOKAS SENAST 5/12

 

Anders Johnsson är en mycket meriterad kock som idag driver Slyteviken kreativ catering som är kravcertifierad på högsta nivån. Han var finalist i Årets Kock 2018 och var under 4 år köksmästare på Katrinelund Gästgiveri & Sjökrog som då var Närkes högst rankade restauranger i White Guide.

 

Anders säger såhär om sin matfilosofi:
Min matlagning är enkel. Den går ut på att laga ärlig och kärleksfull mat. Jag tror att det handlar om att bygga relationer, lära känna människorna bakom råvaran och förstå hur allt hänger ihop – producent, natur och årstid.


Maten får gärna vara kreativ, överraskande och spännande, men framförallt ska det vara gott, fantastiskt gott! Och aldrig på bekostnad av djur och natur.
Att använda de bästa råvarorna för årstiden från små producenter, allra helst från närheten, är en självklarhet. För det blir faktiskt ännu godare när vi vet vem som tagit väl hand om djuren, odlat grönsakerna utan genvägar och fiskat hållbart.

 

Vi på Köpings Musteri tycker detta är fantastisk moral runt råvaror och förädling och tror på att uppleva mat och smaker i en miljö där hela cirkeln presenteras, från jord till råvara till restaurang. En kväll med god mat, mysig miljö och inspirerande engagemang.

 

Evenemanget kommer äga rum kvällen den 14/12 kl 18.30 i Vagnslidret hos Köpings Musteri

Fyrarättersmiddag med gårdens drycker samt ciderprovning– 800kr/person, begränsat antal platser!

Bokning sker per email till info@kopingsmusteri.se

BOKAS SENAST 5/12

 

LÄNKAR: http://www.jannelundsgard.se/restaurang-mull/ , http://www.slyteviken.se/ , http://kopingsmusteri.se/

intro2.png

Ekologiskt hantverksmusteri och cideri med egen äppelodling

I en lantlig, naturskön miljö cirka tre kilometer från Köping återfinns Köpings musteri, ett KRAVcertifierat lantbruksföretag med fokus på dryck av högsta kvalitet.


På gården odlas och förädlas äpplen och andra frukter och bär till drycker med och utan alkohol.

Köpings Musteri erbjuder provningar av must och cider med guidad visning av produktionslokalerna.

Det går även att boka guidade turer i vår historiska äppelodling i Berg, Hallstahammar som är vår främsta råvarukälla till våra drycker.

Under säsong får du gärna komma med egna äpplen för mustning så du kan njuta av dina äpplen hela året.


Äpplen är den främsta råvaran till vårt musteri och cideri. Med vår mullhaltiga lättlera i Bergs Äppelgård i Hallstahammar, där vi har 10 ha fullvuxen odling, får vi en mineralrik terroir med härlig sälta och djup karaktär när vi förvandlar grödan till dryck. Vi väntar med spänning på våra småträd och vad vår styva lera på den gamla sjöbotten runt gården i Rasgärde kommer att ge för karaktär till drycken. På båda ställena har vi fördelen av sötman som de många soltimmarna på den nordliga breddgraden ger.


Köpings Musteri är ett familjeföretag och det som driver oss är stoltheten i hantverket; i brukandet av jorden, skötsel av träden och buskarna och tillverkningen av drycken. 

Har du äppelträd? Vi hjälper dig musta dina egna äpplen!

Glädje i hantverket

Köpings Musteri i Västmanland mustar äpplen, jäser cider och säljer ekologiska äpplen från egen odling!

Äppelmusten från Köpings Musteri är 100% naturlig - alltså inget tillsatt och inget borttaget! Vårt musteri gör mycket av musten på våra egna äpplen från vår ekologisk äppelodling i Berg, Hallstahammar och köper även ibland in äpplen från andra äppelodlare i Sverige. Eftersom vår must är helt naturlig är den heller inte filtrerad och innehåller därför fibrer från äpplet, fibrer som både bidrar till den rika smaken på musten och till att sänka kolesterolvärdet något. Bra va?

Köpingsmusteri

EU
KRAV
Smaka på Västmanland
tripadvisor
Svenska Dryckesakademien
EU Organic
© 2019 Köpings Musteri AB — Webbplats All Inclusive™ från Weblicious
20 år eller äldre?

Vår webbplats visar information om alkoholhaltiga drycker. För att fortsätta måste du vara 20 år eller äldre.