Om oss

2014 beslutade vi som äger en liten KRAV-certifierad gård på 30 ha i Rasgärde by i Munktorp, Köping att satsa på grödor som blir råvara till dryck. Äpplen till must och cider är nu en betydande del av skörden i stället för bara spannmål och vall. Att ta vara på de unika äppelsorternas individuella smak som KRAV-certifierad dryck har blivit vår specialitet. Sedan 2015 har vi planerat och förvärvat fruktodlingar som idag uppgår till 10 ha.

Företaget Köpings Musteri AB drivs av ett sammansvetsat team med stort intresse för växtodling som består av Lena Ryberg-Ericsson, Anders Ericsson och Johanna Ryberg. Utöver familjen jobbar Vinter Karlsson året om i musteriet och i odlingarna. Anders jobbar till vardags på Hushållningssällskapet. Lena är VD för Köpings Musteri AB

 Anders Ericsson, bor i Rasgärde i Munktorp och är gift med Lena Ryberg-Ericsson. Tillsammans har de två barn. De flyttade till Anders föräldragård på 35 hektar 2003. Omläggningen till KRAV-odling hade påbörjats redan innan generationsskiftet. Anders jobbar till vardags på Hushållningssällskapet.

Lena Ryberg-Ericsson är egen företagare och är VD för Köpings Musteri AB. Hon jobbar även som konsult och projektledare samt med skötsel av gården. Tillsammans har Anders och Lena planterat 150 äppelträd på den gemensamma gården i Rasgärde. Och fler kommer det att bli.